Mahjongclub Bamboe Acht - Boodschap
RSS Fan worden

Bezorgd voor FeedBurner


Recente posts

37,5% van 25% verslaat 75%
Spannende apotheose van een geslaagde competitie
Reusachtige prestaties van Bamboe Acht (2)
Reusachtige prestaties van Bamboe Acht
NEMEN en GEVEN

Categorieën

Bamboe Acht avonden
Bamboe Acht Overdag
Clubtoernooi
Clubtoernooi 2015
GDDO 2014
Inloopavond
Kampioenscompetitie
Koppelcompetitie
OEMC 2014 Straatsburg
Portret
PR-activiteiten
Riichi
Sponsoring
Toernooien
Toernooien Buitenland
Trainingsavonden
Valentijnstoernooi
Valentijnstoernooien
Van de leden
Van de voorzitter

Archief

juni 2017
mei 2017
maart 2017
februari 2017
januari 2017
december 2016
november 2016
oktober 2016
augustus 2016
juni 2016
mei 2016
februari 2016
januari 2016
oktober 2015
september 2015
augustus 2015
juli 2015
juni 2015
mei 2015
april 2015
maart 2015
februari 2015
januari 2015
december 2014
oktober 2014
september 2014
augustus 2014
juli 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
juni 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juli 2011
juni 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
december 2010
november 2010
oktober 2010

Mogelijk gemaakt door

Bamboe Acht-blog

Appeltaartrecept

Tijdens het clubtoernooi van afgelopen zaterdag kon iedereen genieten van een heerlijk stuk appeltaart. Reden voor deze traktatie was de verjaardag van André, de man van clubkampioene José. Ondanks deze feestelijke gelegenheid kwam José toch spelen (!). Het gebak viel zeer in de smaak en velen vroegen om het recept. José was graag bereid dat met ons te delen:
 
Appeltaart: N.B. de hoeveelheden in het recept zijn voor grote bakplaat (ca 38x26 cm)
 
Ingrediënten
400 gr boter / 500 gr zelfrijzend bakmeel / 450 gr lichtbruine basterdsuiker (ik meng witte met donkerbruine)
250 gr havermout (van de natuurvoedingswinkel) / mespuntje zout / kaneel / ca 8-12 appels, afhankelijk van de grootte / donkere rozijnen / 5-10 gedroogde abrikozen (van de natuurvoedingswinkel, zijn echt veel lekkerder!!!) / gemengde noten (blanke hazelnoten, blanke amandelen en walnoten)
 
Bereidingswijze
Boter smelten en iets laten afkoelen. Zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, havermout en zout goed mengen en dan de gesmolten boter erdoor heen mengen.
Bakplaat invetten, mengsel hierop verdelen en stevig aandrukken.
Wel ondertussen de rozijnen en abrikozen in gekookt water. Appels schillen en raspen en over de bodem verdelen (er moet een laag appels op van ca. 1 cm).
Dan de noten klein hakken en abrikozen in kleine stukjes snijden. Deze samen met de rozijnen over de taart verdelen. Hierover ruim kaneel strooien.
Zet de taart dan in het midden van voorverwarmde oven op 175 graden en bak de taart ongeveer 35 minuten.

En geniet!
 

1 Reactie op Appeltaartrecept:

Comments RSS
Wil on woensdag 6 juni 2012 9:51
En heerlijk was die taart zeker! Bedankt José voor het bakken.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment