Mahjongclub Bamboe Acht - Boodschap
RSS Fan worden

Bezorgd voor FeedBurner


Recente posts

BASS-toernooi 2017: Oefening baart kunst
Valentijnsrecepten
37,5% van 25% verslaat 75%
Spannende apotheose van een geslaagde competitie
Reusachtige prestaties van Bamboe Acht (2)

Categorieën

Bamboe Acht avonden
Bamboe Acht Overdag
Clubtoernooi
Clubtoernooi 2015
GDDO 2014
Inloopavond
Kampioenscompetitie
Koppelcompetitie
OEMC 2014 Straatsburg
Portret
PR-activiteiten
Riichi
Sponsoring
Toernooien
Toernooien Buitenland
Trainingsavonden
Valentijnstoernooi
Valentijnstoernooien
Van de leden
Van de voorzitter

Archief

september 2017
augustus 2017
juni 2017
mei 2017
maart 2017
februari 2017
januari 2017
december 2016
november 2016
oktober 2016
augustus 2016
juni 2016
mei 2016
februari 2016
januari 2016
oktober 2015
september 2015
augustus 2015
juli 2015
juni 2015
mei 2015
april 2015
maart 2015
februari 2015
januari 2015
december 2014
oktober 2014
september 2014
augustus 2014
juli 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
juni 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juli 2011
juni 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
december 2010
november 2010
oktober 2010

Mogelijk gemaakt door

Bamboe Acht-blog

Valentijnsrecepten

Appeltaart: (recept is voor grote bakplaat) 
Benodigdheden:  400 gr boter / 500 gr zelfrijzend bakmeel / 400-500 gr lichtbruin basterdsuiker (ik meng witte met donkerbruine) / 250 gr havermout (van de reformwinkel, is echt veel lekkerder!) / snufje zout / kaneel / +- 10 appels (goudrenet, jonagold of elstar)/ evt. gewelde rozijnen en gedroogde gewelde abrikozen in kleine stukjes / en/of in kleine stukjes gesneden medjoul dadels / gehakte gemengde nootjes

Boter smelten en iets laten afkoelen. Zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, havermout en zout goed mengen en boter erdoor heen mengen. Bakplaat invetten of bekleden met bakpapier, mengsel hierop verdelen en stevig aandrukken.
Appels schillen en raspen en over de bodem verdelen, hierover ruim kaneel strooien. 
In midden van voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 35 minuten bakken.
Eventueel aan appelmengsel rozijnen, dadels en gedroogde abrikozen toevoegen. Na het bestrooien met kaneel bestrooien met gehakte gemengde nootjes.
 

Ananas-banaan-kokos-walnoottaartje – 4 personen
Benodigdheden: 150 gr stukjes verse ananas,4 el honing, 50 gr gemalen kokos, 100 ml zonnebloemolie, 4 eieren, 25-40 gr walnoten, 1 banaan, 200 gr cakemeel 

Verwarm de oven op 175 graden. Pureer de stukjes ananas (of ananasstukjes uit blik), de honing, de gemalen kokos, de zonnebloemolie en 4 eieren in de keukenmachine of met de staafmixer.
Voeg daarna de banaan en het cakemeel toe en pureer nog 10-30 seconden. Roer er dan gebroken stukjes walnoten door. Doe het geheel in  kleine springvorm (doorsnee 18 cm) of (vierkant) bakblik. Bak de taart in 50-60 minuten gaar. 

Pompoentaart – 12 personen 
Benodigdheden; 75 gr boter + extra voor invetten / 140 gr tarwebiscuits / 60 gr amandelmeel / 800 gr pompoenstukjes / 1 blik gecondenseerde melk (397 gr) / 100 gr fijne kristalsuiker (eigenlijk niet nodig, want de gecondenseerde melk is al zoet genoeg) / 3 eieren / 2 tl speculaaskruiden / ½ tl zout / springvorm 24 cm ingevet of bakblik / bakpapier 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm of bakblik met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Doe ondertussen de biscuits in de keukenmachine en maal fijn. Meng het kruim met de gesmolten boter en het amandelmeel. Schep in de springvorm en druk goed aan. Bak de bodem ca 15 min in het midden van de oven.
Breng ondertussen een pan met een halve liter water aan de kook en kook de pompoen 8 minuten. Giet af en laat 5 minuten staan. Stamp de pompoen tot puree. Schep in een zeef en laat uitlekken. Meng met een garde de puree met de gecondenseerde melk, (suiker), eieren, speculaaskruiden en zout tot een samenhangend geheel. Schenk in de springvorm of bakblik. Verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak de taart in het midden van de oven in ca. 90 min. Zet de oven uit en laat de taart in ca 2 uur afkoelen in de oven. 

Walnotenboterkoek met gember
Benodigdheden: 200 gr roomboter, 250 gr kristalsuiker, 350 gr zelfrijzend bakmeel, 1 ei (geklutst), 3 flinke eetlepels gembersnippers,  gembersiroop (± 50 ml), ronde bakvorm van  Ø 26 cm

Werkwijze:
1) Smelt de boter in een klein pannetje op een laag vuur.
2) Verwarm de oven voor op 180 °C
3) Meng ondertussen de bloem en de suiker door elkaar.
4) Maak een kuiltje en voeg ¾ van het geklutst ei toe.
5) Ook de gembersnippers en de gembersiroop toevoegen.
6) Neem een taartvorm van 26 cm Ø (doe de bodem er zo in dat deze geen opstaande rand heeft. Omdat de taart een harde korst heeft krijg je het er niet meer uit. De bodem moet dus vlak zijn).
7) Doe doe gesmolten boter in de kom met de alle ingrediënten.
8) En roer alles met een eetlepel door elkaartot een bal die loslaat van de kom. Begin rustig met roeren, daarna met wat meer kracht en snelheid.
9) Smeer met een bakkwastje de vorm in. Gebruik hiervoor de gesmolten boter dat in het pannetje is achtergebleven. 
10) Doe het deeg in de vorm en maak het plat met je hand.
11) Decoreer de walnoten op de taart.
12) Smeer het restant van het geklutste ei over de taart.
13) Zet de taart in de oven voor 60 minuten. 

Hazelnootghoriba (Marokkaanse koekjes)
Benodigdheden: 400 gr fijngemalen hazelnoten, 100 gr fijngemalen amandelen, 1 el abrikozenjam, 2 koffielepels bakpoeder, 1-2 eieren, ½ el zachte roomboter,100 gr suiker.
Afwerking: een beetje oranjebloesemwater, poedersuiker, hele hazelnoten.

Vermeng alle ingrediënten met in eerste instantie 1 ei en voeg er nog 1 ei aan toe als je mengsel te droog is.
Het deeg dat je zo krijgt moet niet te droog maar ook niet te vloeibaar worden.
Warm de oven voor op 170 graden.
Bevochtig je handen met wat oranjebloesemwater en maak kleine bolletjes van het deeg.
Rol die bolletjes door de poedersuiker.
Leg de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en druk in elk bolletje 1 hele hazelnoot.
Bak de ghoriba ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven
Laat de ghoriba afkoelen op de bakplaat.

Gekleurde amandelbolletjes (ca. 12 stuks)
Benodigdheden: 120 gr fijngemalen amandelen, 80 gr poedersuiker, 1 eiwit, voedselkleurstof naar keuze.
Afwerking: amandelen, poedersuiker.

Meng in een kom de gemalen amandelen met de poedersuiker. Voeg er beetje bij beetje het losgeroerde eiwit aan toe
totdat je een samenhangend deeg krijgt. Het hangt van de grootte van het ei af of je al het eiwit gebruikt.
Voeg 2-3 druppels kleurstof naar eigen keuze toe en meng dat door het deeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vorm kleine bolletjes met een doorsnede van 3 cm en rol ze door wat poedersuiker.
Steek in elk bolletje 1 amandel.
Bak de bolletjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten aan de buitenkant stevig aanvoelen maar
niet kleuren.
Laat afkoelen op een rooster.

Laatste twee recepten afkomstig van deze site.

1 Reactie op Valentijnsrecepten:

Comments RSS
Wil on woensdag 13 september 2017 19:26
Heerlijk allemaal. Bedankt! Ik ga die hazelnootghoriba eens proberen. Groeten van Wil
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment