Mahjongclub Bamboe Acht - Boodschap
RSS Fan worden

Bezorgd voor FeedBurner


Recente posts

.....et
Kampioen. Het is gelukt!
Kampioen OOSTperiode
Winst in een bloedstollende partij
Je blijft leren...

Categorieën

Bamboe Acht avonden
Bamboe Acht Overdag
Bekercompetitie
Clubtoernooi
Clubtoernooi 2015
Competitie
GDDO 2014
Inloopavond
Kampioenscompetitie
Koppelcompetitie
OEMC 2014 Straatsburg
Portret
PR-activiteiten
Riichi
Ronalds analyse
Sponsoring
Toernooien
Toernooien Buitenland
Trainingsavonden
Valentijnstoernooi
Valentijnstoernooien
Van de leden
Van de voorzitter

Archief

december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
juni 2018
mei 2018
maart 2018
februari 2018
januari 2018
november 2017
september 2017
augustus 2017
juni 2017
mei 2017
maart 2017
februari 2017
januari 2017
december 2016
november 2016
oktober 2016
augustus 2016
juni 2016
mei 2016
februari 2016
januari 2016
oktober 2015
september 2015
augustus 2015
juli 2015
juni 2015
mei 2015
april 2015
maart 2015
februari 2015
januari 2015
december 2014
oktober 2014
september 2014
augustus 2014
juli 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
maart 2014
februari 2014
januari 2014
december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
augustus 2013
juni 2013
mei 2013
april 2013
maart 2013
februari 2013
januari 2013
december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
juni 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juli 2011
juni 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
december 2010
november 2010
oktober 2010

Mogelijk gemaakt door

Bamboe Acht-blog

oktober 2010

Gewoon jezelf blijven

 Evenals Nino speelde Fons in de 'recreatieve lijn' van het ENMV-toernooi De Reus van Rotterdam.
Lees hier een uitgebreid verslag van zijn belevenissen.
 
De dag begon grijs met motregen. Een prima uitgangspunt voor inhuisactiviteiten. Het valt alleen even tegen als je op de fiets naar het station moet. Maar op station Heemstede aangekomen had ik weer een uitdaging omdat ik mijn OV-chipkaart kon gebruiken. Deze deed het zowaar.
 
Om 8.30 uur met de trein mee. Van te voren had ik de treinschema’s goed uitgezocht zodat ik op station Rotterdam CS precies de overstap naar station Rotterdam Noord kon halen. Maar het liep anders. Voor ons zat een goederentrein, die maar niet wilde opschieten. En vlak voor Den Haag zat een zwaan tussen de rails. Ik dacht op dat moment aan het “Zwanenmeer”. Dus oponthoud. Wat zouden dit voor voortekenen zijn? Het resultaat was dat ik mijn overstap in Rotterdam miste. En tot overmaat van ramp was de tram ook net vertrokken en moest ik 20 minuten wachten.
Eenmaal aangekomen op de Bergweg kreeg ik goede moed. Ik rook de mahjongstenen. Aan voorbijgangers vroeg ik of ik in de goede richting liep naar het Bergwegplantsoen, het adres van het toernooi. De mensen keken me aan alsof ze er nog nooit van gehoord hadden, laat staan van een mahjongtoernooi. Het leek geen “zuivere straat”. Gelukkig functioneerde mijn eigen FonsFons prima. Eenmaal binnen werd ik hartelijk ontvangen door Wil. Dat doet de mens na zo’n bizarre tocht goed. Snel aanmelden en nog net tijd voor een kop koffie. Helaas geen cake zoals we op het door Bamboe Acht georganiseerde Valentijnstoernooi gewend zijn. En even snel de andere acht Bamboe Acht-ers succes wensen.
We bevonden ons in een grote recreatiezaal van een bejaardencomplex à la het Reinaldahuis in Haarlem. Om 10.30 uur startte het toernooi op tijd. Want in Rotterdam zeggen ze: “niet lullen, maar poetsen”, dus aan het werk! De eerste ronde zat ik bij Nino aan tafel. Dat gaf een vertrouwd gevoel. Wat ik van hem niet gewend was is dat hij begon met een valse mahjong. En omdat ik zoveel vertrouwen in hem had maakte ik daarna ook een valse mahjong door een verweven straat niet goed te beëindigen. Voor ons beiden dus een slechte start. Ik dacht nog even aan die goederentrein en die zwaan…..Desalniettemin beëindigde ik deze ronde met 1 tafelpunt. Dus mijn eer was gered. 
 
Na de eerste ronde hadden we al lunchpauze met o.a. heerlijke broodjes kroket. De Bamboe Acht’ers waren niet zo vrolijk gestemd. Het liep niet, kregen geen goede stenen, die anderen waren net een slag voor………….. 
Daarom extra gemotiveerd de volgende ronde in. Ik zat bij twee dames en een meneer aan tafel. Deze meneer zat tegen ons te mopperen omdat wij de stenen aan de kong/bloemenzijde van de muur dwars legden, zoals we gewend waren. Dat mocht van hem niet. Wat moest deze tweede ronde gaan worden met deze meneer aan tafel. Gewoon jezelf blijven!! Een van beide dames maakte twee keer achter elkaar chicken hand. Dat is dus een echte “recreant”, dacht ik. Ik moest hier iets tegenover zetten. Dus dan maar weer eens een kleine drie draken met 64 punten bouwen. Dat lukte. Ik had nog één draak nodig maar helaas was deze chicken hand-dame me weer een slag voor. Ik kreeg het steeds warmer en haalde slechts 1 tafelpunt. En die meneer had 0 tafelpunten! Zijn gemopper had niets opgeleverd.
 
In de pauze weer even de clubgenoten raadplegen. Zij gingen ook niet zo lekker. Dus nog gemotiveerder naar de volgende ronde. In de 3e ronde zat ik bij drie dames aan tafel, voor mij onbekenden. Ik kreeg het gevoel dat het tegen deze dames zou moeten kunnen lukken. Ik wist natuurlijk nog niet dat één van deze dames het recreantentoernooi vandaag zou gaan winnen. Mijn eerste beurt liep met een self-drawn voortreffelijk. De drie dames keken met “angsthazende handen” naar mijn spel. Ook de tweede beurt won ik. Ze zeiden dat ze door mij werden ingemaakt. Dat gaf me een prima gevoel. En dus heb ik dat inmaken in deze ronde maar afgemaakt. Het resultaat was 4 tafelpunten. 
 
Vervolgens weer pauze en bijpraten. Op naar de laatste ronde. In de vierde en laatste ronde ontmoette ik aan tafel clubgenoot JanW. De vorige ronde van JanW was ook goed gegaan. Beiden hadden we er dus zin in. Mijn start was goed. In alle emotie had ik halverwege een soort black out. Ik zat stenen te tellen en wist niet hoe ik eruit moest komen. Ik gooide daarom maar een willekeurige steen weg. Drie tellen later kwam ik bij kennis en realiseerde me dat ik een concealed mahjong met verspringende chows én self-drawn op mijn plank had. Ik had deze beurt voor mezelf dus verknald.Maar gelukkig gingen de volgende beurten met een paar self-drawn mahjongen weer goed. Het resultaat was wederom 4 tafelpunten. 
 
Na vier ronden en veel inspanning heb je het gevoel dat je helemaal ingeleefd bent in “de Mahjong wereld” en dat je wil doorgaan. Van de andere kant heeft het energie gekost en is het goed om te stoppen. Mijn ervaring is dat het je hersenen in de goede zin pijnigt. Het houd je scherp. Mijn totaalresultaat was 10 tafelpunten. Na een moeizame start een prachtig slot en de 6 plaats bij de recreanten als eindresultaat.Ik kreeg complimenten van mijn clubgenoten. Daarna hebben we nog even een Bamboe Acht groepsfoto gemaakt. Na hapjes en drankjes en veel gepraat was de prijsuitreiking door een mevrouw die geen raad wist met de microfoon.. 
 
Wat opviel was dat zowel bij de competitiespelers als bij de recreanten de eerste drie plaatsen door vrouwen bezet werden. Dat waren dus twee “pungen” van vrouwen. De mannen waren de ontbrekende soort: “one voided suit”!! 
Na afloop hebben we met een aantal clubgenoten en twee mahjongspelers uit Twente een hapje gegeten en nagepraat. Om 21 uur met een voldaan gevoel met de trein, zonder vertraging, naar huis.  
De hartelijke mahjonggroeten van Fons
 

Leerzaam

Bamboe Acht-er Nino speelde vroeger bij mahjongvereninig ENMV in Rotterdam. Daarom kreeg hij het verzoek om over zijn deelname aan het toernooi van zijn vroegere club te berichten.
 
De webredactie vroeg of ik een stukje wil schrijven over mijn ervaringen tijdens het toernooi De Reus van Rotterdam.
Hieronder mijn ervaringen van die dag.
Bij aankomst in Rotterdam 9:40 uur in de buurt van Correct voor een parkeerplaats, zag ik Yvonne lopen op weg naar de toernooi locatie 'Humanitas'. Ik dacht dat ik op tijd was, maar ben uiteindelijk bijna weer te laat. Een dik halfuur later, na het zoeken naar een parkeerplaats en de juiste locatie kwam ik om 10:15 uur in de toernooizaal.
In de zaal zag ik Wil in gesprek met een man. Ik ging Wil groeten. Ze was blij dat ik er ook bij was. Na een knuffel zei ze tegen mij "ga je maar gauw aanmelden".
Ik ging mij aanmelden bij Anton en Ad van ENVM, zij waren de personen voor de aanmeldingen en het verloop van het toernooi. Na het aanmelden en een nummer te hebben gekozen kreeg ik een kaartje met de indeling en een plastic mapje en hanger. Ik kon nog net een kopje koffie drinken en enkele bekenden spreken voordat het toernooi begon.
Om ongeveer 10:30 uur was er een welkomswoord van Jaap Kroeze waarin hij alle deelnemers succes en een sportieve dag wenste. Daarna gingen we mahjongen.
Bij de eerste ronde zat ik aan tafel met Fons en twee anderen. Ik begon als eerste aan onze tafel mahjong te roepen: "MAHJONG !!" Ik dacht: "Een goed begin".
Bleek later, na het tellen, dat het nog geen 8 punten waren.
Je raadt het al, een valse mahjong, leuk begin..... Dus niet.
In mijn hoofd was ik met Hong-Kong mahjong bezig...
In de tweede ronde zat ik aan tafel met Jan. Derde en vierde ronde geen Bamboe8 aan tafel. Mijn mahjongspel is niet om over naar huis te schrijven.
Voor mij was het weer een mooie en leerzame dag met veel bekenden en ook weer veel ervaring opgedaan. Complimenten voor mijn oude club ENVM, voor de goede organisatie, de leuke sfeer en de mooie locatie.
Mijn volgende toernooi is in Rietmolen op 10-10-2010 '(Hong-Kong) mahjong'.
Eric, ik ben gewend dat je alle Bamboe Acht-leden optrommelt voor een groepsfoto. Je was er niet, dus geen groepsfoto, dacht ik. Maar gelukkig was daar Wil en poseren maar.
Keep smiling!! Tot de volgende mahjongontmoeting!
 
Hartelijke groet, Nino
.

Bamboe Acht in Schalkwijk

Voer hier uw post in.

Nederlands Kampioen!

Super! Het is gelukt.
Nederlands kampioene MCR 2010.
Dat had ik nooit gedacht en verwacht, zeker gezien mijn resultaten van het afgelopen jaar.
Het belooft een zonnig weekend te worden en ik heb echt zin in het Tile Hog toernooi. Altijd gezellig en goed georganiseerd.
Mijn streven is om bij de top 20 te eindigen aangezien dit toer-nooi meetelt voor de kwalificatie voor het OEMC 2011 in Italië.
 
De eerste tafel begint al goed, lastige tegenstanders met Anton Kösters, Ingrid Broeder en Bert Claessen. Het lukt mij toch om in de noordronde de 4 punten te pakken. Een goede start van het toernooi. De rest van de dag loopt gesmeerd. Ik laat maar 2 punten liggen en eindig de dag met 14 punten. Samen met Adrie van Geffen aan kop, mijn dag en het toernooi kunnen niet meer stuk.
Maar er volgt natuurlijk nog een dag met 3 ronden. Het is nu zaak om niet te veel te gaan stressen en geen fouten te maken. En het lukt allemaal. Bij het ingaan van de laatste ronde kan het bijna niet meer misgaan. Minimaal 2 punten zijn voldoende voor de 1e plek en het worden er weer 4. Wow, totaal 26 punten, een superscore.
De 2e plek is voor mijn teamgenoot-voor-één-toernooi Dimphy, die ook een heel goed toernooi heeft gedraaid.
Beladen met 3 trofeeën en zeer veel felicitaties gaat deze gelukkige winnaar naar huis.
Yvonne
Meer NK 2010 (Mahjongbond)
 

'We bléven maar tellen...'

Bamboe Acht-lid Christien woont op een steenworp afstand van het Cals College in IJsselstein. Reden voor de webredactie haar te vragen naar haar ervaringen tijdens het 5e Negen Poorten-toernooi.
 
Na een enerverend en gezellig Wereldkampioenschap waar ik als vrijwilliger aanwezig was, heb ik afgelopen zaterdag zelf weer eens gespeeld op het Negen Poorten-toernooi te IJsselstein (als recreant).
Na een bakje koffie, loopbriefje en nummer gehaald te hebben, ging iedereen om half elf helemaal los.
De eerste ronde heb ik met veel moeite één tafelpunt weten te scoren, dus ging ik wat droevig de tweede ronde in maar die verliep wat lekkerder met vier tafelpunten.
Na een heerlijke lunch en wat gebabbel op naar ronde 3.
Tot mijn stomme verbazing kwamen alle stenen vanzelf en maakte ik twee zeer vette mahjongs. Bij een daarvan bleven we maar tellen: schoon, alleen pungen, drie dichte pungen, 
drie opeenvolgende pungen, twee dichte kongen, draak, omkeerbare stenen en ook nog zelf gepakt...
Zo, mijn dag kon niet meer stuk!
Helaas ging de laatste ronde weer prut. Maar eindigde toch nog op de 7de plaats.
Wat de andere Bamboe Acht-ers gepresteerd hebben zou ik niet weten, maar dat is vast wel te achterhalen.
Het was weer erg leuk en gezellig, en ik kan het iedereen aanbevelen een keer aan zo'n toernooi mee te doen.
Tot ziens, Christien